Hudson Museum 1:15

– In het kleine schuilt het grote –

bekijk ook op hudsonmuseum.nl

Hudson Museum 1:15 is een kunstenaars initiatief van ARF en bood van 2005 – 2016 een platform op schaal aan professionele kunstenaars.

Touring Hudson Museum 1:15 is een reizende uitvoering van het oorspronkelijke Hudson Museum 1:15 concept – 2014 – tot op heden

Het Hudson Museum 1:15 – Rotterdam is momenteel voortgezet door het Touring Hudson Museum 1:15

In het kleine schuilt het grote – het toelichtende onderschrift van het Hudson Museum 1:15 – toont de overtuiging dat kleine kunstzinnige zaken van grote invloed kunnen zijn en een bijzondere, niet meetbare indruk op mensen en omgeving kunnen achter laten.

Hudson Museum 1:15 – Rotterdam

In 2005 werd het Hudson Museum 1:15 gevestigd aan de Hudsonstraat 61 te Bospolder–Tussendijken – Rotterdam. Initiatief en uitvoering zijn van/door ARF – M. van der Lecq en A. Roothaan.  Het museum werd geopend door Rolf Engelen, voormalig co-directeur van Museum van Nagsael.

Museum Hudson 1:15 beschikte over drie zalen, twee balkons en een museale trap in de oude vleugel. Daarnaast had het Hudson museum een moderne vleugel van eveneens drie zalen. Deze  ruimte was bij gelegenheid en groepstentoonstellingen te zien/bezoeken. Museum Hudson 1:15 was 12 jaar lang altijd open. Dit hield in dat het Museum vanaf de Hudsonstraat te bezichtigen was, s’nachts aangelicht en daarmee een speciale bijdrage leverde aan de straat en Rotterdamse wijk.

Van 2005 – 2016 toonde het museum vele nationale en internationale beeldend kunstenaars. In 2014 werd het 10 jarige bestaan gevierd met een catalogus door medewerking van o.a. het CBK Rotterdam, Art Collart en een presentatie van het Touring Hudson Museum 1:15 tijdens de KunstVlaai in het Amstelpark, Amsterdam.

Programmering Hudson Museum 1:15 Rotterdam/Touring Hudson Museum 1:15 :

  • Agnes Roothaan – beeldend kunstenaar
  • Marleen van der Lecq – CQ houtbewerking
  • Art Collart  – gastcurator van 2013–2015
  • gastcuratoren – Simon Schrikker, Jeroen Kusters, Desiree de Baar

Hudson Museum 1:15 – social media

https://www.facebook.com/pg/hudsonmuseumrotterdam/

Touring Hudson Museum 1:15

bekijk ook op hudsonmuseum.nl

Een witte modernistische villa die vanaf 2014 tot op heden op diverse locaties exposties toont volgens het oorspronkelijke concept van het Hudson Museum 1:15. Touring Hudson Museum 1:15 is ontworpen door  M. van der Lecq en A. Roothaan en uitgevoerd door CQ houtbewerking

Bijzondere voorganger

Een bijzondere voorganger van het Hudson Museum is –het kleinste museum van Nederland– de Keikdoos –, dat rond 1977 door de Rotterdamse kunstenaars Hans Citroen en Bob van Persie werd opgericht.

Pagina bekijken