Info Hudson Museum 1:15

Hudson Museum

1:15

– In het kleine schuilt het grote –

Hudson Museum 1:15 is een kunstenaars initiatief van ARF en biedt een platform op schaal aan professionele kunstenaars.

Vanaf 2005 tot heden is het Hudson Museum 1:15 een podium voor nationale en internationale beeldende kunstenaars.

In 2018 is het Touring Hudson Museum 1:15 een reizende uitvoering van het oorspronkelijke Hudson Museum 1:15 concept van start gegaan.

– In het kleine schuilt het grote – is het toelichtende onderschrift van het Hudson Museum 1:15. Het toont de overtuiging dat kleine kunstzinnige zaken van grote invloed zijn en een bijzondere, niet meetbare indruk op mensen en omgeving achter laten.

Hudson Museum 1:15 – Rotterdam

In 2005 werd het Hudson Museum 1:15 gevestigd aan de Hudsonstraat 61 te Bospolder–Tussendijken – Rotterdam. Initiatief en uitvoering zijn van/door ARF – M. van der Lecq en A. Roothaan.  Het museum werd geopend door Rolf Engelen, voormalig co-directeur van Museum van Nagsael.

Van 2005 – 2016 toonde het museum vele nationale en internationale beeldend kunstenaars. In 2014 werd het 10 jarige bestaan gevierd met een catalogus door medewerking van o.a. het CBK Rotterdam, Art Collart en een presentatie tijdens de KunstVlaai in het Amstelpark, Amsterdam.

De programmering van het Hudson Museum 1:15 Rotterdam werd gedaan door:

  • Agnes Roothaan – beeldend kunstenaar
  • Marleen van der Lecq – CQhoutbewerking
  • Art Collart  – gastcurator van 2013–2015
  • gastcuratoren – Simon Schrikker, Jeroen Kusters, Desiree de Baar

Museum Hudson 1:15 beschikte over drie zalen, twee balkons en een museale trap in de oude vleugel. Daarnaast had het Hudson museum een moderne vleugel van eveneens drie zalen. Deze  ruimte was bij gelegenheid te zien/bezoeken. Museum Hudson 1:15 was 12 jaar lang altijd open. Dit hield in dat het Museum vanaf de Hudsonstraat te bezichtigen was, s’nachts aangelicht en daarmee een speciale bijdrage leverde aan de straat en Rotterdamse wijk.

Hudson Museum 1:15–social media – vanaf 2013  https://www.facebook.com/pg/hudsonmuseumrotterdam/

Touring Hudson Museum 1:15

Vanaf 2018 tot heden

Een bijzondere voorganger van het Hudson Museum is het inmiddels verdwenen en in 1977 kleinste museum van Nederland, ‘de Keikdoos’ , opgericht door de kunstenaars Hans Citroen en Bob van Persie.

 

Reacties zijn gesloten.